Alphakurs

Høsten 22 kjører vi et såkalt Alphakurs i frikirken.

Hva er Alpha?

Alpha er en serie med tankevekkende undervisning og samtaler som bidrar til å oppdage hva kristen tro handler om.

Alphakurset er et velprøvd kurs som arrangeres over hele verden. Mer enn 27 millioner mennesker har gått et Alphakurs – i kirker, bedehus, i et hjem, på studiestedet eller i fengsel. Alpha er å finne i 169 land, og er oversatt til 112 språk.

Hvem er det for?

Alpha er for alle som er nysgjerrige. Undervisningen ønsker å oppmuntre til å snakke sammen og utforske det grunnleggende i kristen tro. Det er vennlig, åpent og uformelt. Ingen spørsmål er upassende, og du har muligheten til å delta i samtalen så mye eller så lite som du selv ønsker.

Hvordan er programmet?

Alpha består av ukentlige samlinger, og ett helgeseminar. Hver samling inneholder mat, undervisning og en gruppesamtale.

Hva koster det?

For oss er det å dele måltid sammen en viktig del av Alpha. Så for å dekke noe av dette koster det 400 kr å delta.

Hvordan melder man seg på?

Det enkleste er å sende en melding til post@venneslafrikirke.no, eller legge en lapp i postkassen på utsiden av bygget vårt, med navn og kontaktinformasjon på dem dere melder på.

Tema på Alphakveldene

I løpet av Alphakurset vil vi snakke om disse temaene:

29.sep FESTKVELD: Har livet mer å by på enn dette?
13.okt Hvem er Jesus?
20.okt Hvorfor døde Jesus?
27.okt Hva vil det si å tro?
03.nov Hvorfor og hvordan kan jeg be?
10.nov Hvorfor og hvordan lese i Bibelen?
12.–13.nov Alphahelg:
  Hvordan leder Gud oss?
  Hvem er den Hellige Ånd?
  Hva gjør den Hellige Ånd?
  Hvordan kan jeg bli fylt av den Hellige Ånd?
  Hvordan kan jeg få mest mulig ut av resten av livet?
17.nov Helbreder Gud i dag?
24.nov Hvordan kan jeg stå imot det onde?
01.des Hvorfor og hvordan skal jeg fortelle det til andre?
08.des Hvilken betydning har menigheten?